پرینتر لیزری چیست

پرینتر لیزری چیست

تاریخچه پرینتر لیزری:

اولین پرینتر لیزری در سال ۱۹۷۵ تولید شد، نه سال بعد اچ پی اولین پرینتر لیزری خود را، که چاپگری جمع و جور، سریع و با قیمتی مناسب بود را به بازار عرضه کرد. این پرینتر که قادر بود ۸ صفحه در دقیقه پرینت بگیرد، انقلابی بزرگ در تکنولوژی دستگاه‌های اداری برپا کرد.

با گذشت این سال‌ها، پرینتر‌های لیزری کمپانی اچ پی نیز همگام با تکنولوژی پیشرفت کردند و بر قابلیت آن‌ها افزوده شد. این پیشرفت را می‌توان در اولین پرینتر لیزری چندکاره اچ پی که در سال ۱۹۹۸ ارائه شد و قابلیت کپی، اسکن و فکس را باهم داشت مشاهده کرد. در حال حاضر چاپگر‌های لیزری اچ پی می‌توانند تا ۷۰ صفحه در دقیقه پرینت رنگی بگیرند. شاید این عامل باعث شده که، با وجود رقبای قدرتمندی مانند سامسونگ و کانن، کمپانی اچ پی هنوز پیشرو بازار پرینتر‌های لیزری باشد.

کاربرد پرینتر لیزری:

در هنگام خرید پرینتر اچ پی، اولین سوالی که به ذهن ما خطور می‌کند این است، پرینتر جوهرافشان بهتر است یا لیزری؟ برای اینکه بتوانید به این سوال پاسخ دهید و در نهایت بین این دو مدل یکی را انتخاب کنید، باید با کاربرد آن‌ها به خصوص با کاربرد پرینتر لیزری آشنا باشید.

اگر روزانه باید اسناد و جزوات زیادی را پرینت و بایگانی کنید و کیفیت چاپ سیاه و سفید متون برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است پرینتر لیزری را انتخاب کنید. این چاپگر در شرکت‌هایی که حجم کاری بالایی دارند و سرعت پرینت برای چاپ سریع اسناد، برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. پرینتر لیزری برای چاپ متون و فونت‌های ریز و درشت بهترین انتخاب هستند.

این نکته را هم در نظر بگیرید که، پرینتر‌های لیزری از سینی‌های کاغذ با ظرفیت بالا برخوردار هستند. بنابراین می‌توانند تعداد صفحات بیشتری را در یک زمان مشخص پرینت بگیرند. آن‌ها می‌توانند تا هزاران صفحه را در ماه، بدون هیچ مشکلی چاپ کنند. اما اگر به دنبال پرینتری برای چاپ عکس با کیفیت هستید و می‌خواهید، عکس‌ها را در آلبوم گذاشته، قاب بگیرید و یا در گالری بگذارید، باید به دنبال یک پرینتر جوهرافشان باشید. زیرا کیفیت چاپ عکس در پرینتر‌های لیزری، در حد قابل قبول و متوسط است.

Dpi یا وضوح تصویر در اکثر مدل‌های پرینتر‌های لیزری، در حدود ۶۰۰ نقطه در اینچ است. این میزان وضوح، برای چاپ عادی و روزمره در شرکت و کسب و کار‌های کوچک کافی است. البته میزان رزولوشن در یک چاپگر لیزری پیشرفته، می‌تواند به ۲۴۰۰ dpiنیز برسد.

فراموش نکنید که یکی از نقاط ضعف بزرگ پرینتر‌های جوهرافشان، خشک شدن کارتریج گران قیمت آن‌ها، در صورت عدم استفاده طولانی از دستگاه است. جوهر خشک شده، می‌تواند روی عملکرد دستگاه تاثیر گذاشته و قطعات آن را دچار ایراد کند. اما کارتریج تونر پرینتر لیزری، چنین مشکلی نداشته و اگر برای یک دوره طولانی از دستگاه استفاده نکنید، با مشکل خشک شدن کارتریج روبرو نخواهید شد.

تونر پرینترهای لیزری چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم، در مورد تونر پرینتر‌های لیزری صحبت کنیم، ابتدا باید با کارتریج و کاربرد آن در پرینتر آشنا شویم. کارتریج منبع تامین رنگ پرینتر است، به عبارتی ماده‌ای که پرینتر برای چاپ اسناد و عکس‌ها از آن استفاده می‌کند، درون این منبع قرار دارد. براساس پرینتری که متناسب نیاز خود انتخاب می‌کنید، کارتریج‌ها نیز به دو دسته جوهری و تونر تقسیم می‌شوند. کارتریج تونر، شامل قسمت‌های مختلفی مانند چیپست، درام، تونر و البته خود کارتریج است. چیپست قطعه‌ای است که هم در کارتریج تونر و هم جوهر به کار رفته است.

این قطعه عامل ارتباط پرینتر با کارتریج بوده و با اتصال این دو بهم، فرایند چاپ را ممکن می‌کند. علاوه بر این چیپست وظیفه دارد، شما را از میزان باقی مانده تونر کارتریج آگاه سازد. درام قطعه‌ای استوانه‌ای شکل به رنگ آبی است که تنها در کارتریج تونر یافت می‌شود و نقشی اساسی در کیفیت چاپ تصاویر دارد.

مگنت نیز، میله‌ای استوانه‌ای شکل است که در مخزن اصلی قرار گرفته و تونر را به خود جذب کرده و در هنگام چاپ آن را به درام منتقل می‌کند. بلید نیز، در مخزن ضایعات و در بخش زیرین درام قرار گرفته و وظیفه تمیز کردن آن هنگام چرخش را برعهده دارد.

حالا که با کارتریج و برخی از بخش‌های مختلف آن آشنا شدید باید به پاسخ پرسش، تونر پرینترهای لیزری چیست برسید. در داخل کارتریج پودری فشرده شده از جنس پلی استر قرار دارد، این پودر برای ثبات روی کاغذ به گرما نیاز دارد. کارتریج تونر نباید در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار بگیرد.

به یاد داشته باشید در صورت برخورد تونر با لباس، برای از بین بردن لک حاصل از آن، فقط باید از آب سرد استفاده کنید. آب گرم ذرات تونر را ذوب کرده و باعث جذب آن به لباس می‌شود. تونر‌ها بسته به نوع پرینتر لیزری که انتخاب می‌کنید، دارای رنگ بندی متفاوتی هستند. جنس تونر کارتریج، از پلاستیک ذوب شده است، به همین دلیل در صورت خیس شدن برگه خبری از پخش شدن جوهر نخواهد بود.

طرز کار پرینترهای لیزری

با اینکه به این دسته از چاپگر‌ها، پرینتر لیزری گفته می‌شود، اما در اصل این الکتریسیته ساکن است که باعث چاپ اسناد و تصاویر روی کاغذ می‌شود. به عبارت دیگر چاپگر‌های لیزری، از الکتریسیته ساکن برای چسباندن تونر به کاغذ استفاده می‌کنند. این دستگاه برای دادن بار‌های الکترونیکی از مدار فشار قوی استفاده می‌کند.
بعد از ارسال فایل، پرینتر اسناد را پردازش می‌کند. قطعه درام خود دارای بار الکتریکی مثبت است.

پرتو‌های لیزر نیز در برابر آینه قرار گرفته و به آن می‌تابند، آینه نیز لیزر را روی درام منعکس می‌کند. همزمان با تابش لیزر آینه تصویر را بازتاب می‌دهد. با برخورد لیزر به درام، بار مثبت به بار منفی تبدیل خواهد شد.
در مراحل بعدی ذرات ریز تونر، با استفاده از غلتکی که به درام چسبیده روی آن پخش خواهد شد. تونر دارای بار الکتریکی مثبت است و فقط به قسمت‌هایی از درام، که دارای بار منفی است می‌چسبد. هنگامی که کاغذ از طریق چاپگر وارد درام می‌شود، دارای بار الکتریکی منفی می‌شود.

وقتی که کاغذ از طریق چاپگر وارد درام می‌شود، بار منفی کاغذ، دانه‌های تونر را از درام به سمت خود می‌کشد. در این مرحله پودر تونر روی کاغذ قرار می‌گیرد. سپس کاغذ از غلتک‌های داغ که فیوزینگ نامیده می‌شوند عبور کرده تا گرما و فشار، دانه‌های تونر را روی کاغذ بچسبانند. به همین دلیل است که کاغذ بعد از خروج از پرینتر لیزری، گرم است.

بعضی از مزایای پرینتر لیزری نسبت به پرینتر جوهر افشان عبارتند از:

    • چاپگر لیزری نیاز به جوهر ندارد. این چاپگرها از تونر استفاده می کنند که در واقع از ذرات پلاستیک و آهن تشکیل شده که با استفاده از غلتک های خاصی به نام فیوزینگ ذوب و روی کاغذ پخش می شوند. به این ترتیب مشکل خشک شدن جوهر را نخواهند داشت. پس وقتی برای مدتی از چاپگر لیزری استفاده نکنید نیاز به تعویض کارتریج ندارید.
    • چاپگرهای لیزری مقرون به صرفه تر هستند. این واقعیت برای همه مشخص شده که خیلی از فروشندگان به این دلیل استفاده از چاپگرهای جوهرافشان را توصیه می کنند که از فروش جوهر درآمد زیادی دارند. ممکن است هزینه خرید چاپگر لیزری بیشتری باشد اما هزینه تمام شده به ازای هر صفحه ده برابر کمتر از چاپگر جوهر افشان است.
    • موادی که در چاپگرهای لیزری استفاده می شوند یعنی پلاستیک ذوب شده، کاملا ضد آب هستند بنابراین مشکل پخش شدن جوهر در صورت خیس شدن صفحات چاپی را ندارند.
    • کیفیت چاپ متن و اسناد، در چاپگر لیزری بسیار بیشتر است. این تفاوت کاملا قابل مشاهده است. چاپگر لیزری برای چاپ نامه های حرفه ای بسیار مناسب است. اگر به نامه های رسمی دقت کرده باشید، کاملا متوجه می شوید که این نامه ها توسط چاپگر لیزری چاپ شده و تفاوتشان کاملا مشخص است.

2- مواد مصرفی چاپگرهای لیزری (تونر) دوام بسیار بسیار طولانی دارند. امکان چاپ چند هزار صفحه فقط با یک کارتریج تونر وجود دارد. هرچه مدل چاپگر بزرگتر باشد، تعداد صفحاتی که به ازای هر کارتریج می توانید چاپ کنید و در نتیجه قیمت تمام شده به ازای هر صفحه کمتر است. هزینه چاپ توسط چاپگرهای لیزری به ازای هر صفحه حدودا 3 سنت است.

3- قیمت ها را مقایسه کنید. چاپگر های لیزری می توانند با قیمت های بسیار مناسبی چاپ رنگی را انجام دهند. چاپگرهای لیزری رنگی با قیمت های کمی در بازار در دسترس همه قرار دارند. هر چند ممکن است این چاپگرها نسبت به مدل جوهر افشان بزرگتر باشند اما مزایای زیادی نسبت به آن ها دارند.

4- قابلیت اطمینان بیشتر. اغلب اوقات چاپگرهای لیزری قابل اطمینان تر هستند. خیلی از چاپگرهای لیزری در ماه تا 30 هزار صفحه یا بیشتر چاپ می کنند و در واقع چاپگرهای لیزری به دلیل این سرویس دهی بی نظیرشان شناخته شده هستند. بعضی افراد حتی بعد از 15 سال کار روزانه با چاپگر لیزری هنوز به مشکلی برنخوردند.

5- نیاز به تعمیرات کمتر. اکثر تعمیرات چاپگرهای لیزری فقط در حد تعویض قطعات جزئی و کوچکی است که در بازار موجود هستند.

تمام نظرها

نظر خودتون رو هم ثبت نمایید

محصول اضافه شده برای مقایسه